Blog van de directeur

Blog van de directeur

Als je dit leest kun je dat natuurlijk niet zien maar ik moet wel een beetje lachen om de titel van mijn eerste blog. Bij oud-werkgevers moest ik wel eens een de blog van de directeur redigeren. Want die was, terecht, belangrijk. Het was een waardevol verhaal.

2 januari startte Topcomm; mijn eigen bedrijf. Een grote sprong in het diepe. Iedere ondernemer kent het vast. Er komen volop enthousiasme en energie vrij. Maar dit wordt ook een beetje vermengd met een koudwatervrees. Want wat als het niet lukt, wat als ik mijn eigen verhaal niet goed vertel, ik geen klanten kan vinden of klanten mij niet kunnen vinden? Wat als ik ziek wordt? Wat als ik belangrijke zaken over het hoofd zie? Wat als …. Want ik ben nu eigenlijk ook directeur; eindverantwoordelijk voor mijn succes en mijn eventuele mislukking.

Maar ik laat me er niet door tegenhouden! Want ik blijf het zien: mijn fantastische toekomst met Topcomm! Gelukkig is mijn hele netwerk ook overtuigd van mijn ondernemersgeest, mijn brede communicatiekwaliteiten, mijn enthousiasme en dat het echt goedkomt. Dat ik het waarschijnlijk binnenkort gewoon heel druk heb met inspirerende klanten die hun verhaal op een goede manier willen vertellen.

En weet je wat me opviel? Alles om me heen gaat ineens een soort trechter in dezelfde positieve richting. Er is nog niemand geweest die na mijn verhaal over mijn plannen met Topcomm tegen me zei: ‘Goh, jij ondernemer? Dat had ik niet verwacht’. Nee, iedereen ziet het zitten! Ik, Paula, Topcomm, sprankelende en doelgerichte verhalen. En weet je, volgens mij komt dat omdat ik goed over de voors en tegens heb nagedacht, een berg ervaring heb, het plaatje me steeds duidelijker werd en ik het vervolgens ook echt ging voelen. En als het verhaal helder is en sprankelt, geloven anderen het dus ook!

Eén antwoord op “Blog van de directeur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *